Peter Högklint är en sångare, gitarrist och låtskrivare från Jönköping. Han kommer ursprungligen från Oskarshamn där han började skriva låtar och spela i olika rockband i tonåren.

Under årens lopp har Peter med en blandning av eget material och covers varit verksam som rocktrubadur och frontman i olika band. Egenskrivet material har alltid utgjort kärnan i musicerandet och 2012 släppte han albumet "Från Parkgatan till Nejlikebacken".

– Det var på Parkgatan allt började. Jag plockade upp gitarren samtidigt som vi lyssnade på musik, åkte runt på konserter, bildade band och rusade ut i livet.

...och Nejlikebacken?

– Där landade jag så småningom efter en resa från ung slyngel med gitarr på Parkgatan till en man med gitarr på Nejlikebacken...

– "Kärlek överallt" innehåller tio låtar om livet. I centrum ligger kärleken och banden mellan älskade, brinnande drömmar, det som får oss att orka fortsätta att sträva framåt trots prövningarna i tillvaron. Plattan innehåller en dos svärta som antagligen kan spåras till att låtarna skrevs som en del i processen att komma tillbaka som sångare efter en stämbandsoperation säger Peter Högklint om det nya albumet.

De som sett Peter spela live kommer att känna igen energin och spelglädjen. Musiken kommer ur samma rötter som närt artister som Bob Dylan, Bruce Springsteen, Neil Young, Tom Petty, Southside Johnny, Thåström m.fl.

"Kärlek överallt" är skriven av Peter Högklint. Han har producerat albumet med Marcus Olsson. Inspelningen skedde på Durango Recordings av Andreas Dahlbäck (Bo Kaspers Orkester, Ulf Lundell, Anna Ternheim). Skivan är mastrad av Gustav Lindelöw.


    


Design & Webbproduktion: Reklambryggan & Webbplats.Nu