Peter Högklint är en sångare, gitarrist och låtskrivare från Jönköping. Han kommer ursprungligen från Oskarshamn där han började skriva låtar och spela i olika rockband i tonåren.

Under årens lopp har Peter med en blandning av eget material och covers varit verksam som rocktrubadur och frontman i olika band. Egenskrivet material har alltid utgjort kärnan i musicerandet och 2012 släppte han albumet "Från Parkgatan till Nejlikebacken".

– Det var på Parkgatan i Oskarshamn allt började. Jag plockade upp gitarren samtidigt som vi lyssnade på musik, åkte runt på konserter, bildade band och rusade ut i livet. Så småningom landade jag på Nejlikebacken i Jönköping... Där landade jag efter en resa från ung slyngel med gitarr på Parkgatan till en familjefar med gitarr på Nejlikebacken... Första låten på albumet är Parkgatan och sista låten är Nejlikebacken och det känns som att låtarna däremellan fångar resan jag gjort... 

2016 kom albumet "Kärlek överallt" som innehåller tio låtar om livet. I centrum ligger kärleken och banden mellan älskade, brinnande drömmar, det som får oss att orka fortsätta att sträva framåt trots prövningarna i tillvaron. Plattan innehåller en dos svärta som antagligen kan spåras till att låtarna skrevs som en del i processen att komma tillbaka som sångare efter en stämbandsoperation säger Peter Högklint om albumet.

Våren 2022 kommer det ett nytt album som heter "Bara du kan rädda dig". Det är inspelat med den närmast legendariske Bobby Bandiera (Southside Johnny, Bon Jovi, Dave Edmunds, Bruce Springsteen) i Red Bank N.j. USA. 

Det är ett album om kärleken till livet och musiken, men det är också ett album som hyllar dom som inte ger upp. Det finns en dos av kampsånger som inspirerar till att stå upp för sina drömmar och försöka att ta ansvar för att förverkliga sig själv. Titelspåret ”Bara Du Kan Rädda Dig” är en kampsång mot psykisk ohälsa, din egen eller andras. På albumet besjungs Sven Zetterberg, Bruce Springsteen, och Monika Zetterlund som är några av Peters musikaliska förebilder.

    


Design & Webbproduktion: Reklambryggan & Webbplats.Nu